Aldera Veranda’s - Geschiedenis

Aldera Veranda’s - Geschiedenis

Aldera Veranda’s - Geschiedenis

Wie met Aldera in zee wil gaan, wil natuurlijk weten wie wij zijn en waar we voor staan. Terecht, en daarom vindt u hieronder meer informatie over ons bedrijf en onze geschiedenis. Hebt u nog vragen over ons bedrijf of onze werkwijze, contacteer ons dan gerust!

 

Aldera zag het levenslicht op 29 oktober 1974 in Schoten. Het bedrijf produceerde aanvankelijk enkel aluminium deuren, ramen en koepels. Vandaar de bedrijfsnaam ‘Aldera’ (Aluminium Deuren en Ramen).

 

Het ontstaan van Aldera

In april 1982 verhuisde Aldera naar Brasschaat en volgde ook de overschakeling op verandabouw.

In 1984 trok Aldera naar Ekeren, daar werd het eerste verandapark van België gebouwd.

In 1993 wederom een verhuizing, deze keer naar de huidige vestiging in Sint-Job-in-'t-Goor. Omdat de nieuwe vestiging dicht bij Nederland ligt, volgde een overname van Veranda Nederland in Tilburg.

Karel Dierick, gedelegeerd bestuurder van verandabouwer Miniflat NV in Beverlo, nam in 2001 zowel Aldera als Veranda Nederland over. In 2005 ontwikkelde Aldera een eigen profielsysteem voor het dak. Zo onderscheidde het zich nog meer van de concurrentie.

Sinds 2001 biedt de groep een volledig gamma aan stalen, glazen, aluminium en houten veranda’s. Vandaag is de groep uitgegroeid tot de absolute nummer 1 in veranda's in België en tot een trendsettende marktleider in Europa. Onze firma telt 2 Belgische (Beverlo en Sint-Job-in-'t-Goor) en 3 internationale vestigingen in Nederland (Tilburg), Duitsland (Mülheim a/d Ruhr) en Luxemburg (Hamm). De geconsolideerde omzet van 2002 bedroeg ruim 13 miljoen euro, het ultieme bewijs van klantentevredenheid!

Aldera is al van bij de oprichting een familiebedrijf. Er werken momenteel 28 werknemers in het bedrijf. In administratie, montage, productie en verkoop.

 

Kwaliteit en expertise

Onze vakmensen – ingenieurs, ontwerpers, staal- en houtbewerkers en glasexperts - staan in voor het ontwerp, de productie, plaatsing én afwerking van uw veranda. We beschikken dan ook over een gespecialiseerd studiebureau, een unieke ontwerp- en tekenafdeling, ruime industriële ateliers en een zeer ervaren montageteam uitgerust met het modernste materieel om zelfs de meest uitdagende situaties aan te kunnen.

 

Méér dan verandabouw

In 1990 stichtte Karel Dierick de Nationale Federatie van Veranda Constructeurs (NFVC). Meer dan 20 jaar nam hij ook de voorzittersrol op zich. Het doel van deze federatie is kwaliteit en service garanderen aan klanten en de beroepsbelangen van erkende constructeurs verdedigen.

 

De toekomst is verzekerd

De volgende generatie kwam in 2014 aan het roer. Zoon Bert Dierick, toen al 10 jaar actief in het bedrijf, nam de volledige groep over van zijn vader en zussen. Samen met het ervaren managementteam timmert hij aan de toekomst en de voortzetting van het succesverhaal.

 

Voor meer info over Aldera en de Karel Dierick groep, contacteer Bert Dierick.