Actua

Ontdek uw veranda in virtual reality

Kent u dat gevoel? Een bouwplan mag nog zo gedetailleerd zijn, het blijft vaak moeilijk om een concreet beeld te krijgen. Een 3D-simulatie kan nog zo levensecht zijn, maar toch komt het niet tot leven. Wij van Aldera hebben de oplossing. Wandel dankzij virtual reality nu al rond in uw toekomstige veranda…

 

Een nieuwe veranda draait om licht en beleving. Maar hoe vat je in woorden wat een ochtendzon doet met jouw toekomstige veranda? Hoe omschrijf je dat warme gevoel als ’s avonds de laatste zonnestralen binnenvallen?

 

Virtual reality headset

Daarom ontwikkelden wij een VR-app. In combinatie met een virtual reality headset laten wij bezoekers op Batibouw een virtuele wandeling maken door onze verschillende veranda’s. Zo kan iedereen een kijkje nemen naar verschillende stijlen, materialen en afwerkingen. Maar belangrijker: zo ervaart u zelf wat een veranda doet voor uw wooncomfort. En wat voor impact screens, een lichtkoepel en een bepaald type beglazing hebben op het eindresultaat.

 

Klanten nog beter begeleiden

Maar deze app is meer dan een gimmick. Met VR willen we onze klanten helpen om zich een concreet beeld te vormen van hun toekomstige veranda. Wat gebeurt er als ik mijn veranda in die richting laat oriënteren? Screens of toch maar niet? Ga ik voor aluminium of hout? Kortom: wat is het resultaat van de keuze tussen optie a, b of c? Nu kunnen we er niet alleen over vertellen, maar het tonen en het laten beleven.

 

Bezoek ons op Batibouw, van 22 februari t.e.m. 4 maart.