Terrasoverkapping

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping laat u altijd van uw terras genieten

Met een overdekt terras heeft u zoveel meer mogelijkheden om te genieten van uw tuin: met een goed boek lekker genieten in de schaduw op zonrijke dagen, samen gezellig tafelen met een barbecue erbij.


Lees meer

Een terrasoverkapping zonder vergunning plaatsen?

 • Uw terrasoverkapping is niet groter dan 40m²
 • De uitbouw is maximaal 4 meter hoog vanaf de grond
 • De bestemming en het aantal woonruimtes blijft ongewijzigd

Interesse in een Terrasoverkapping ?

Wenst u graag meer info, ontwerp of
een offerte voor uw project

Vraag meer informatie
 • 1

  VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

  in onze showroom tonen we u onze mogelijkheden maar luisteren we vooral naar uw verhaal. We geven toelichting over verschillende materialen, met de voor- en nadelen. Op basis daarvan kunnen we dan vrijblijvend aan de slag met een ontwerp.
 • 2

  VOORONTWERP & OFFERTE

  Na een duidende kennismaking maken we voor u graag een voorstel op in het materiaal van uw dromen. We tekenen een voorontwerp van uw veranda uit, en bezorgen op basis daarvan een vrijblijvende offerte.
 • 3

  WIJ GAAN AAN DE SLAG

  Na een akkoord op de offerte vliegen wij er graag in. We plannen met u nauwkeurig de werken zodat u nergens van wakker hoeft te liggen. Wij ontzorgen u van A tot Z zodat u snel kunt genieten van uw nieuw project.
 • 4

  OPLEVERING

  Wanneer alle werken zijn uitgevoerd gaan we graag samen met u het project inspecteren. Wij ronden pas af wanneer alles tot in de puntjes werd afgewerkt zoals besproken. Dat doen we in onze oplevering.

Waarom een terrasoverkapping?

Vervloekt u soms ook het wisselvallige weer van ons Belgenlandje? Bent u het ook beu om tuinfeestjes bij onverwachte regenbuien heel snel te moeten opruimen? Dan is een terrasoverkapping toch een ideale oplossing hiervoor!  ...

 

Welke terrasoverkapping kan u kiezen?

Een terrasoverdekking kan geplaatst worden in combinatie met een veranda, of puur als afdak boven uw terras, aansluitend aan uw huis. Een overekking enkel steunend op palen, deels met glazen zijwanden, of een kleine balustrade; wij maken het zoals u het wenst! Zelfs een terras los van uw huis kan overdekt worden, maar dan spreken we eerder over een pergola.

Wanneer  het mooi weer is, is een overdekt terras voor de meeste horecazaken natuurlijk ook een meerwaarde: extra ruimte om klanten te ontvangen, zonder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden!

Bij stralende zon kunnen de klanten genieten van een fris drankje of een lekkere maaltijd beschut van de zon, bij minder weer kunnen ze zich nestelen op het terras, dat toch verwarmd kan worden door een terrasverwarmer.

 

Verticale zonwering voor uw terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan zelfs uitgerust worden met zonwering, waardoor u voor uzelf extra schaduw kan creëren of de wind kan blokkeren. Hiervoor worden steeds ritsscreens gebruikt: zo geniet u niet alleen van wat meer schaduw, ook een tochtige hoek wordt zo aangenamer om te vertoeven.

Daarnaast worden deze screens volledig geïntegreerd in de kroonlijsten van de terrasoverkapping, zodat dit niets doet aan het uitzicht van uw overkapping.

 

Aldera biedt u overkappingen van verschillende materialen

Terrasoverkapping van hout

Een houten terrasoverkapping wordt al vaak geassocieerd met een eerder romantische stijl. Dit wil natuurlijk niet zetggen dat een strakke uitvoering in hout niet mogelijk is! Wij maken een terrasoverkapping naar uw smaak, budget en voorkeur.

 

Overkapping van uw terras in aluminium of staal

Houdt u eerder van een strakkere afwerking, dan kan u kiezen tussen onze aluminium terrasoverkapping of de versie in staal. Deze materialen geven u de mogelijkheid om een structuurlak toe te passen op de profielen, wat een groot voordeel oplevert in onderhoud: indien nodig het vuil met de juiste producten afwassen, maar schilderwerken kan je door deze materialen scrhappen in het onderhoud!

 

Terrasoverkapping met glas

Om ervoor te zorgen dat het verlies aan directe lichtinval in huis door de aanbouw van een terrasoverkapping aan uw huis beperkt blijft, kan u uit verschillende materialen kiezen voor het dak.

Een afgeschuind dak volledig uit glas of acrylplaten, al dan niet met extra zonwerende filter, of liever een plat dak uitgerust met een lichtkoepel. Het principe van de lichtstraat is hetzelfde als de lichtkoepel die geïntegreerd kan worden in het dak van onze veranda's.

Om een windgevoelige hoek toch aangenaam af te schremn, kunnen er ook zijwanden geïntegreerd worden aan de overkapping: een wandglas van de grond tot het dak, geïntegreerd op een laag vast stuk (gemetst muurt, houten of alu borstwering). U bepaalt de afwerking afgestemd op uw voorkeuren!

 

Wat kost een terrasoverkapping in België?

Laat de adviseurs van Aldera u begeleiden in het uitwerken van de overkapping die beantwoordt aan uw eisen betreffende materialen en vormgeving.

Uiteraard is de keuze van materiaal samen met de afmetingen bepalend voor de prijs van het geheel. Voor een gemiddelde overkapping van ca. 20m² moet u rekening houden met een kostenplaatje van zo een 20.000 €.

Het spreekt voor zich dat een simpel lessenaarsdak met plexiglas heel wat lager uitkomt in kostprijs.

 

Aldera België, voor kwalitatieve maatwerk overkappingen en een uitstekende service na verkoop

Wil u uw plannen vormgeven? Of bent u voorlopig enkel op zoek naar inspiratie?

arzel niet langer en vraag vrijblijvend informatie aan of spring eens binnen in onze showroom in Sint-Job-in't Goor! Onze adviseurs staan u daar elke dag opnieuw ter beschikking, telkens van 10 tot 18u, zelfs op zondag!

Wij laten ons niet beperken door regio Antwerpen: wij plaatsen over het ganse land!

Als de nodige vergunningen toegekend werden en alle opmetingen gedaan zijn, starten we onze productiemolen op. Na een 16-tal werkweken staan we dan bij u op de stoep om het geheel te monteren.

 

 

Wenst u graag meer info, ontwerp of een offerte voor uw project ?